Η Ανταλλακτική Οικονομία .gr


Φίλοι
μας,

Η χώρα μας βουλιάζει οικονομικά και συναισθηματικά . Το χρήμα στερεύει και ο κόσμος δυσκολεύεται κάθε μέρα και περισσότερο πια να το χρησιμοποιήσει σαν το τυπικά , παραδοσιακά και κοινωνικοοικονομικά εξυπακουόμενο μέσον συναλλαγής. Έτσι ο πανικός της ανέχειας και της αδυναμίας απόκτησης αγαθών, απαραιτήτων ή μη , αυξάνεται καθημερινά ανάμεσα μας …

Όμως μήπως τα πράγματα από την έλλειψη ρευστού δεν είναι και τόσο απελπιστικά όσο νομίζουμε ?

Γιατί?

ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ το χρήμα δεν είναι το μόνο μέσον συναλλαγής ……κάποτε δε ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΘΟΛΟΥ …ΚΙ ΟΜΩΣ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ!!!!( ειδ΄ άλλως δεν θα υπήρχαμε εμείς τώρα)

 

Ε, λοιπόν, σ΄ αυτό το σάιτ παραγκωνίζεται αυτόβουλα (και πατριωτικά θα λέγαμε) το περίφημο χρήμα! Οι συναλλαγές των ανθρώπων εδώ γίνονται με ανταλλαγή υπηρεσιών και αγαθών …Δηλαδή, αν έχεις μια ιδιότητα, γνώσεις , ένα αντικείμενο ή μια τέχνη ή οτιδήποτε άλλο σου περισσεύει ή δεν χρειάζεσαι πια , και ταυτόχρονα χρειάζεσαι κάτι άλλο απ αυτά που αναφέραμε και μπορείς να το ανταλλάξεις με κάτι που κατέχεις , εδώ είμαστε …Απλά στείλε μας την αγγελία σου.

ΓΙΑΤΙ Οι καιροί δεν είναι απλά δύσκολοι είναι πρωτόγνωροι !!!!

Πρωτόγνωροι και απίστευτοι.

Αφού λοιπόν αυτό που μας συμβαίνει είναι πρωτοφανές εξυπακούεται ότι και πρωτοφανώς εφευρετικά πρέπει να είναι και τα αντίδοτα του για να επιβιώσουμε σαν λαός.

Οι κυβερνήσεις που πέρασαν κατάφεραν να μας στερέψουν τις κάνουλες του ρευστού χρήματος . Όχι όμως και τις κάνουλες της ενέργειας, του μυαλού και του χρόνου μας. Όμως χρήμα ίσον ενέργεια ίσον χρόνος . Άρα , με ρυθμιστή το μυαλό μας, αντικαθιστούμε στην εξίσωση το χρήμα με τα δυο άλλα (την ενέργεια , είτε την αποθηκευμένη σε υλικά πράγματα είτε την προσωπική μας, και το χρόνο επίσης είτε τον αποθηκευμένο στην ύλη είτε τον δικό μας ) και ερχόμαστε στα ΙΣΑ μας . Πως ?

Απλό .

Το χρήμα τι κάνει ?

Ανταλλάσσει χρόνο και ενέργεια με τον εαυτό του! Δεν τα παράγει το ίδιο μόνο του . Γι΄αυτό και μόνο μέσω αυτής της ανταλλαγής έχει νόημα και υπόσταση το χρήμα . Ειδ΄ άλλως είναι απλά χαρτάκια. Όμως χρόνο και ενέργεια έχουμε ακόμα . Άρα όλα μπορούν να είναι σχεδόν όπως πριν αρκεί να αγνοήσουμε τον ενδιάμεσο καταλύτη ο όποιος όπως είπαμε δεν είναι καταλύτης παροχής πρωτογενούς ενέργειας –αυτή , εν δυνάμει, υπάρχει ίδια πάντα – αλλά καταλύτης αξιοποίησης του ίδιου του εαυτού του ως μιας αποδεκτής οντότητας ανταλλαγής του χρόνου και της ενέργειας μας με αναγνωρίσιμα και προσυμφωνηθέντα ανταλλάξιμα χαρτάκια…

Εδώ στην Ανταλλακτική Οικονομία λοιπόν απλά υπερπηδάμε αυτόν τον ενδιάμεσο συμφωνημένο καταλύτη, αυτόν τον …μεσάζοντα (το χρήμα δηλαδή) και τακτοποιούμε την ικανοποίηση των διαφόρων αναγκών των συμπατριωτών μας απευθείας …χωρίς μεσάζοντες!

Έτσι, απλά και ταπεινά μεν,

πλην όμως.…

 "για την Ελλάδα βρε γαμώτο"


logo

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

www.antallaktiki.gr

www.antallaktiki-oikonomia.gr

{jcomments off}

 

 

melissokomianetbanner

kataxorisi

 

 

Facebook

twittec

melissokomia-banner